Rumsbetjäningsenheter

Komplett utbud av rumsbetjäningsenheter

Desigo – rumsautomationsprodukter

Individuell betjäning av rumsenheterna i DESIGO™-sortimentet, som är konstruerade för att uppfylla en mängd olika användarkrav. Rumsenheterna har inte bara en elegant utformning, utan fokuserar också på ergonomiska faktorer.
*endast för RXB och RXL

Ledningsdragna rumsenheter med PPS2-kommunikation

Ledningsdragna rumsenheter med PPS2-kommunikation

För bekväm rumsbetjäning i enlighet med kundens behov erbjuder vi ett brett utbud av olika produkter. En viktig fördel är den direkta anslutningen till rumsregulatorn. På så sätt kan enheterna direkt monteras och bytas ut utan risk för fel. Förutom den moderna konstruktionen erbjuder produkterna temperaturvisning, justering av börvärde och fan coil-drift i flera hastigheter.


Ledningsdragna rumsenheter med LonWorks-kommunikation

Ledningsdragna rumsenheter med PPS2-kommunikation

Kommunicerande rumsenheter är tillgängliga för direkt integration i LonWorks-nätverk. Detta underlättar implementeringen av betjäningskoncept i flera olika rum. Förutom den moderna konstruktionen erbjuder produkterna temperaturvisning, justering av börvärde, fan coil-drift i flera hastigheter, dimning av belysning och upp-/neddragning av solskydd.


Trådlösa rumsenheter

Trådlösa rumsenheter

De trådlösa rumsenheterna från Siemens samlar in rumstemperaturen och kommunicerar via radiosignal med rumsregulatorn. De är lätta att montera på väggen och är därför mycket mångsidiga, framför allt när det gäller uppgraderings- eller renoveringsprojekt.


Intuitiv rumsbetjäning med touchpanel QMX7

Touchpanelen QMX7 är designad för att styra belysning, solskydd, scenarier, värme, ventilation och kyla i kontor, konferensrum och hotell. Konceptet, baserat på webbteknik, ger en intuitiv betjäning via touchfunktioner. Ikoner och texter kan anpassas efter behov från användaren.

QMX7 inkluderar en symbol för Grönt Löv som erhöll priset GebäudeEffizienz Award 2012. Det innebär att rumsanvändaren själv deltar i energibesparingsprocessen och därför bidrar till ett energieffektivt och hållbart nyttjande av rummet.