Flexibel nätöverföring

Flexibla nätöverföringssystem, FACTS (Flexible AC Transmission Systems), ökar elnätets tillförlitlighet och sänker kostnaderna för energidistribution. Systemen förbättrar energiöverföringens kvalitet och effektivitet genom att förse nätet med induktiv eller reaktiv kraft. Siemens är en av de ledande tillverkarna av alla slags FACTS och genomför projekt samt tillhandahåller beprövad och mycket tillförlitlig teknik i hela världen.


Seriekompensering (SC)

Seriekompensatorer ökar överföringssystemets stabilitet och därmed kapaciteten att överföra elkraft i överföringsledningssystem.


Static Var Compensator (SVC)

Reaktiv kraftkompensering som tillför dynamiskt reaktiv kraft till överföringsnätet. Huvuduppgiften är spänningsstabilitet och reaktiv kraftstyrning av överföringssystemen.


SVC PLUS®

Den innovativa, containerbaserade SVC PLUS för reaktiv kraftkompensering är en kostnadseffektiv, utrymmesbesparande, flexibel lösning som ökar den dynamiska stabiliteten och kraftkvaliteten hos överföringssystem. SVC PLUS bygger på VSC-teknik (Voltage-Source Converter).


Mechanically Switched Capacitors (MSC/MSCDN)

MSC är en gedigen lösning för spänningsstyrning och nätstabilisering. MSCDN är den avancerade formen av MSC med ett dämpningsnät som syftar till att undvika resonansförhållanden i det elektriska högspänningssystemet.