Effektiviserat arbete för Tooltec Trestad

Tooltec Trestad i Trollhättan utför avancerad komponenttillverkning genom att fräsa 5-axligt, svarva, gnista och borra i komplicerade material. Redan under 1990-talet såg Tooltec fördelarna med Siemens NX-mjukvara.

Tooltec Trestads kunder finns idag inom gasturbinindustrin, flyg- och rymdindustrin, fordonsindustrin och inom energiutvinning och offshore.

– Vi såg fördelarna med Siemens NX redan under sent 90-tal och har använt det sedan dess. Fördelarna då som nu är att det är ett komplett system för modellering, ritningar samt CAM, säger Claes Haraldsson, vd på Tooltec Trestad.

Sparar bearbetningstid och livslängd

Anton Milesic Karlsson, produktionsteknisk chef på Tooltec Trestad.

Tooltec använder NX 8.5 med bland annat NX CAM 5-Axis Milling och NX CAM Turning. VoluMill används som första val vid grovbearbetning med pinnfräsar.

– I tuffa material sparar det både bearbetningstid och livslängd på fräsarna då de kan programmeras på ett gynnsamt sätt med optimal prestanda. VoluMill täcker en lucka där NX CAM inte riktigt räcker till. För att utnyttja dagens maskiner och skärverktyg maximalt måste CAM-systemet vara med i matchen och det är VoluMill, säger Anton Milesic Karlsson, produktionsteknisk chef på Tooltec Trestad.

NX förenklar samarbetet

Inom snar framtid kommer Tooltec även att använda NX10 samt Teamcenter MRL.

– En stor fördel med NX för oss som legotillverkare är att många av våra kunder använder NX. Det gör det mycket lättare att samarbeta och att snabbt komma igång med arbetet. Med samma system behöver vi inte konvertera CAD-filer. Därmed minskar risken för att geometrier ändras eller att modeller läcker, säger Anton Milesic Karlsson.

2017-01-09 | Author: Ann-Louise Lindmark, Siemens Automationsnytt